Cookies- og Brukervilkår
Leica M Monochrom

Leica lanserer svart-hvitt-kamera

Helt umiddelbart høres det ut som hundre år gammel teknologi når Leica lager et kamera til svart-hvite bilder, men tyskerne har et smart triks oppe i ermet.

  • 11.05.2012

Med digitale bilder er det en smal sak å konvertere fargebilder til svart-hvitt, så det høres nesten ut som en vits når Leica lanserer et digitalkamera som bare kan fotografere i gråtoner og koster 57 000 kroner. Leica M Monochrom kan likevel bli populært blant gråtoneentusiaster.

Leica har nemlig fjernet det fargefilteret som sitter i tradisjonelle kameraer. Det betyr at det kommer mer lys inn til bildebrikken, og siden fargene ikke skal beregnes ut fra fargene rød, grønn og blå, skulle det også være mulig å lage bilder med flere detaljer.

Kameraet er et målesøkerkamera med en full-frame-sensor på 18,0 megapiksler. Sammen med M Monochrom får man Photoshop Lightroom samt svart-hvitt-programmet Nik Silver Efex 2.

Leica har også lansert kompaktkameraet X2, som har et objektiv med fast brennvidde, som tilsvarer 36 mm, og en lysstyrke på F2.8. Kameraet har en cmos-sensor i APS-C-størrelse, som tilsvarer dem som sitter i mange speilreflekskameraer. Oppløsningen er på 16,1 megapiksler, og kameraet koster 13 995 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev