Cookies- og Brukervilkår
Fujifilm X10

Lillebror til X100 fra Fujifilm

Fujifilm lanserer X10, som følger samme smarte retrodesign som X100, men det har mindre sensor og ingen hybridsøker. Objektivet byr til gjengjeld på noe storebroren ikke har.

  • 01.09.2011

Du slår på X10 ved å vri på en ring på objektivet, og fortsetter du å vri, zoomer du inn fra en vidvinkel på 28 mm til en tele på 112 mm. Det kan gjøres ved en lysstyrke ved F2.0 til 2.8 ved full brennvidde. Her slår det storebror X100, som hverken har vridbar ring eller zoom.

Fujifilm X10 front

Men X10 har ikke arvet hybrid søker eller den store sensoren fra X100. EXR-CMOS-sensoren er på 2/3 tomme, som gir et areal som er ca. fem og en halv gang mindre enn en APS-C sensor, men den er likevel større enn på konkurrenter som Canon G12, Panasonic LUMIX LX5 og Olympus XZ-1.

Vi må fremheve at ISO-verdien kan økes til imponerende 12 800 hvis man senker oppløsningen fra de maksimale 12,0 megapikslene til en fjerdedel. Kameraet er ganske lite med sine 12 x 7 x 6 cm, og skjermen er da også på bare 2,8 tommer.

Fujifilm X10 lcd

X10 har mulighet for å fotografere i raw og det er full manuell betjening, samt smarte funksjoner som panorama og bracketing. Som en kuriositet kan man velge mellom fire forskjellige lukkerlyder. Fujifilm satser på at X10 kommer i salg i begynnelsen av november. Den veiledende prisen er ikke endelig bekreftet, men den anslås å bli 4295 kroner.

Fujifilm X10 top

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev