Cookies- og Brukervilkår

Nikon klar med helt ny kameratype

Ganske så overraskende er Nikon klare med den nye kameraserien DL, som er kompaktkameraer med stor sensor. Inntil videre er det tre nye modeller.

  • 23.02.2016

Med den helt nye DL-serie er Nikon klare med tre splitter nye kameraer, som alle er utstyrt med en såkalt 1”-sensor – akkurat som Nikons kameraer i Nikon 1-serien. Der er derfor snakk om kompaktkameraer for den krevende entusiasten. Den nye serien består som nevnt av tre modeller. Det er Nikon DL24-85 F1.8-2.8, Nikon DL18-50 F1.8-2.8 og Nikon DL24-500 F2.8-5.6. Alle de tre kameramodellene er utstyret med et NIKKOR-objektiv. Uansett hvilket av Nikons DL-kameraer man velger, er det mulig å ta stillbilder på 20,8 megapiksler i JPEG eller raw-format og å filme 4K-videoer med 30p/25p.

Alle DL-modellene byr dessuten på Nikons avanserte hybrid AF-system, som gir lynhurtig motivregistrering. En EXPEED 6A-bildebehandlingsenhet med fire prosessorer skal være hemmeligheten bak kameraenes imponerende hastighet på opp til 20 bilder i sekundet med kontinuerlig autofokus eller opp til hele 60 bilder pr. sekund med fokus låst på det første bildet. Det er innebygd bildestabilisering i alle kameraene.

Nikon DL24-85 F1.8-2.8 byr også på en berøringsfølsom OLED-skjerm, som er fleksibel og har 1.037.000 punkter. De har popup-blits, objektivet kommer med en innstillingsring, som kan tilpasses av brukeren, og en zoomring. Kameraet fås i fargene sølv og sort og koster 8390 kroner. Uten elektronisk søker er prisen 6990 kroner.

Verdt å merke seg i denne sammenheng, er at å kjøpe elektronisk søker separat i stedet for i kit, koster rundt 3000 kroner.

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 har et lyssterkt vidvinkelobjektiv, som er utstyrt med et nanokrystallbelegg, som minimerer ghost-effekter og flare. Skjermen er fleksibel og berøringsfølsom. Kameraet fås i klassisk svart og koster 8590 kroner. Med elektronisk søker koster kameraet 9890 kroner.

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6 har et høytytende NIKKOR-zoomobjektiv med en zoomeffekt på 21x og VR-innstillingen SPORT gjør kameraet ideelt for fotografer, som ofte må ta bilder av motiver i bevegelse. Kameraet er dessuten utstyrt med en innebygd elektronisk OLED-søker med 2.359.000 punkter og en berøringsfølsom og fleksibel skjerm. Kameraet fås i svart og koster 9390 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev