Cookies- og Brukervilkår

Samsung satser på hastighet og høy lysstyrke

Kameraprodusentene har innsett at det ligger et stort marked innen avanserte kompaktkameraer. I denne kategorien har Canon med sin G-serie sittet lunt på tronen gjennom mange år. Nå er også Samsung klare med en sterk kandidat i denne klassen.

  • 04.07.2012

Samsung er nå klare med det avanserte kompaktkameraet EX2F, som dermed avløser det 2 ½ år gamle EX1. Kameraet legger seg i et felt hvor Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Panasonic og Sony også er representert med sterke kameraer.

I Samsung EX2F er lysstyrken nå nede på hele F1.4 og mange nye spennende funksjoner gjør kameraet til et interessant valg for fotoentusiasten. Her er det finesser som fine muligheter for manuelle innstillinger, å kunne ta opp i raw, samt lysstyrke og god vidvinkel som har størst betydning. Og her plasserer Samsung EX2F seg i toppen. Kameraet har nemlig også et ISO-område som går fra 80 til 12.600 og 3,3x zoom, som gir et brennviddeområde fra 24 til 79 mm. Objektivet, som har innebygd bildestabilisering, er produsert av tyske Schneider-Kreuznach som er kjent for optiske produkter av høy kvalitet.

Bildebrikken, som byr på en oppløsning på 12,4 megapiksler, er av typen cmos og i størrelsen 1/1,7 tommer. Forgjengerens oppløsning var på 10,0 megapiksler. EX2F kan dessuten ta 10,0 bilder i sekundet, og skyter både i raw og jpeg. Video tas opp i Full HD og det er innebygd wi-fi.

Ser man på kameraets ytre, minner det en del om forgjengeren EX1, men Samsung har jobbet hardt med å forbedre ergonomien, noe man tydelig merker når man har kameraet i hendene. Kameraets viktigste innstillinger og funksjoner kan nås uten problemer via de mange knappene og innstillingshjulene. EX2F er utstyrt med en stor fleksibel lcd-skjerm på 3,0 tommer. Det er snakk om en AMOLED-skjerm med 614.000 punkter, som skal sikre et klart og detaljrikt bilde. Kameraet måler 11,2 x 6,2 x 2,9 cm og veier 310 gram. Prisen er 3900 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev