Cookies- og Brukervilkår

Sony presser konkurrentene

Med to nye avanserte Cyber-shot-kameraer gir Sony de andre produsentene kamp til målstreken.

  • 27.06.2013

Cyber-shot RX1R er en ny versjon av verdens første kompaktkamera med full-frame, nemlig Cyber​​-shot RX1. Den nye modellen med etternavnet R minner en god del om forgjengeren og har samme oppløsning på 24,3 megapiksler. I likhet med mange speilreflekser har RX1 et optisk Low-Pass-filter foran bildesensoren, som fjerner uønsket moiré og fargeartefakter.

Som en nyhet er dette filteret fjernet i RX1R, noe som ifølge produsenten fanger opp de minste detaljene, feilfritt, uten sløring eller fargespredning. For å kompensere for det manglende filteret er kameraets bildeprosessor blitt optimert. Cyber-shot RX1R koster 25 000 kroner.

Den andre nyheten er Sony Cyber​​-shot RX100 II, som har en slank design i lett og kraftig aluminium. Det gjør det godt egnet til å ha med på reisen for kvalitetsbevisste fotografer som ønsker bilder i speilreflekskvalitet samt tilgang til manuelle funksjoner.

RX100 II baserer seg i høy grad på RX100, og begge modellene klarer selv avanserte lysforhold. Det nye kameraet har en nyutviklet bakgrunnsbelyst Exmor R 1” cmos-sensor, som øker følsomheten, samtidig som bildestøyen reduseres i svakt belyste omgivelser. Objektivet er et F1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, som støtter opp om sensoren når mørket faller på.

Det er også Sonys første kamera med Near Field Communication, så man lett forbinder kameraet med kompatible Android-smarttelefoner og -nettbrett. Den veiledende prisen for Cyber-shot RX100 II er 5900 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev