Cookies- og Brukervilkår
Canon PowerShot G11

Test av Canon PowerShot G11

Vi har tidligere testet PowerShot G10 til å være det beste alternativet til speilrefleks. Nå er avløseren klar, men Canon har helt uhørt redusert oppløsningen med nesten en tredjedel, og selv skjermen er gjort mindre.

  • 27.11.2009

Canons G-serie henvender seg, med sin tradisjonelt fine bildekvalitet, raske reaksjonstider og robuste konstruksjon, til krevende fritidsfotografer og profesjonelle med behov for et lite og lett supplement til speilrefleksutrustningen. PowerShot G11 tar over etter G10 og overrasker på flere punkter. Det har lavere oppløsning og mindre skjerm og kan ikke ta opp HD-video. Spesifikasjonene minner overraskende mye om G7, som kom i 2006. Når det gjelder oppløsning og skjerm, er det faktisk en fornuftig forklaring. Den faste skjermen på 3,0 tommer hos forgjengeren er erstattet av en skjerm på 2,8 tommer, som til gjengjeld kan vippes og vris i alle vinkler, og det er en virkelig nyttig ting i praksis.

Canon PowerShot G11

Flott kontroll over støy

Den lavere oppløsningen avspeiler tidligere tiders kritikk av at kompaktkameraer tar for kornete bilder ved høy ISO og svakt lys. Hvis noen fortsatt skulle være i tvil, er den nye modellen beviset på at kompaktkameraets lille sensor har skylden. G11 har samme objektiv og DIGIC 4-prosessor som forgjengeren, og størrelsen på bildebrikken på de to kameraene er akkurat den samme, nemlig 7,6 x 5,7 mm. Men der G10 presset ned 14,6 megapiksler på det lille området, har det nyeste skuddet på stammen bare 10,0 millioner. Det betyr større piksler og derfor et bedre signal/støyforhold. Det viser seg helt perfekt slik at G11 med de store pikslene har langt færre korn på høy ISO i svakt lys. G10 kunne maksimalt bruke ISO 1600, mens G11 går til 3200, og selv på høyeste ISOverdi er bildene helt brukbare, med mindre støy enn forgjengeren ga på ISO 1600. Men den tidligere modellen har synlig bedre detaljgjengivelse ved lav ISO i godt lys takket være høyere oppløsning, og de fleste bilder tas tross alt i godt lys.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 17/2009

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev