Cookies- og Brukervilkår
Nikon Coolpix S710

Test av Nikon Coolpix S710

Nikon Coolpix S710 byr på en skyhøy oppløsning med hele 14,5 megapiksler. Kameraet har også vidvinkel ned til 28 mm og en robust design i rustfritt stål. Men kan bildekvaliteten leve opp til kameraets flotte spesifikasjoner?

  • 20.04.2009

Med S710 kan man ta bilder som man kan lage kjempeplakater av. Kameraet har en skyhøy oppløsning på 14,5 megapiksler, så her er det altså ingen sak å skrive ut bildene sine i A3+-formatet. Det er ganske imponerende når man tar i betrakning hvor lite og kompakt kameraet er. Materialet er rustfritt stål, og ergonomien er overraskende god.

S710 har 3,6x optisk zoom, der kreftene særlig legges i vidvinkel området, da zoomområdet dekker 28-101 mm. Det er fint for de fotografene som liker landskaps- og arkitekturbilder.

S710 kan stilles til helautomatisk program, eller man kan velge å betjene kameraet med halvautomatikk eller helt manuelt. Velger man den siste muligheten, har vi sjeldent sett et kompaktkamera hvor tingene foregår så enkelt og intuitivt.

Nikon Coolpix S710

Lcd-skjermen er på 3,0 tommer og har en oppløsning på 230 000 piksler. Den er lett å se i både dagslys og stuebelysning.

Dessverre føles ventetiden mellom bildene unødvendig lang. Det tar opptil tre sekunder hvis man fotograferer i høyeste jpeg-oppløsning. Både bildeprosessor og buffer har problemer med å håndtere alle informasjonene som bildefilene inneholder. Derfor burde Nikon heller ha valgt en annen bildeprosessor eller senket oppløsningen til f.eks. 10,0 megapiksler.

Skuffende detaljgrad

Med den høye oppløsningen kan man med rette ha store forventninger til bildenes detalj grad. Her skuffer S710 en del. For selv om skarpheten er fin i midten av bildet, er bildedetaljene ullne. Fargegjengivelsen er nøytral, men det er en tendens til overeksponering selv ved enkle motiver uten den store kontrasten. Også fortegning er det en del av, noe som til dels skyldes de 28 mm vidvinkel.

Kameraet kan ta bilder med en ISO-verdi på helt opptil 12800, men i praksis bør man nok ikke bruke ISO-tall høyere enn 400, da bilde støyen dukker opp fra ISO 800. Bruker man ISO 1600 eller høyere, tar støyreduksjonen hardt i, og derfor blir bildene ganske uskarpe og uten kontrast.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 06/2009

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev