Cookies- og Brukervilkår

Flere mobiler med raw

Raw-formatet er suverent når man vil ha høy bildekvalitet fra kameraet. Nokia er allerede på vei med formatet i smarttelefoner, og nå tyder det på at Android-telefoner også får muligheten.

  • 19.11.2013

Vil du ha best mulige bildekvalitet med speilreflekskameraet, bør man fotografere i det ukomprimerte raw-format. Da kan man nemlig hente frem langt flere detaljer i bildebehandlingen. Og snart er muligheten for å fotografere i raw ikke bare forbeholdt kameraer, men også smarttelefoner.

Ifølge den amerikanske teknologi-siden Ars Technica, har Google, som står bak Android, jobbet med en ny kameraprogramvare som blant annet skal gjøre at man kan fotografere i raw- format, og ikke bare jpeg. Programvaren skal angivelig ha vært med i den nyeste versjonen av Android, kalt KitKat, som nettopp er lansert, men den nye kameraprogramvaren ble trukket i siste øyeblikk, da den ikke var klar.

Forhåpentlig kommer det altså en oppdatering senere, som gjør smarttelefoner som den nye Google Nexus 5 i stand til å ta bilder i raw. Den nye programvaren skal også inneholde persongjenkjennelse samt mulighet for seriefotografering.

Nokia løftet nylig sløret for den nye smarttelefonen Lumia 1520, som vil kunne fotografere i raw, og det er også en oppdatering på vei til den eksisterende telefonen Lumia 1020.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev