Cookies- og Brukervilkår

iPhone 5 med bedre skjerm

Den større skjermen viser flere nyanser, men den nye smarttelefonen fra Apple byr også på raskere prosessor og mobilt nettverk samt store panoramabilder.

  • 14.09.2012

Den største ytre forandringen på den nye iPhone 5 er den store skjermen på 4,0 tommer, som dekker hele fargerommet sRGB og byr på 44 prosent større fargemetning ifølge Apple. Inni skjuler det seg en ny og raskere prosessor kalt A6. Den skal være omkring dobbelt så rask som forgjengeren.

Dessuten er det nå 4G mobilt nettverk – det kalles LTE i USA - som er markant raskere enn 3G. iPhone 5 kan hente ned 100 megabit data per sekund med denne nye forbindelsen, men når det blir mulighet for å utnytte dette i Norge er foreløpig uvisst.

Kameraet er på de samme 8,0 megapiksler som forgjengeren 4S, men det nye er at kameraet på grunn av den kraftigere prosessoren kan smelte sammen flere eksponeringer, så det dynamiske omfanget er større i svak belysning.

En annen nyhet er at det er innebygd panoramafunksjon, så flere bilder automatisk settes sammen mens man dreier kameraet og lar det ta opp motivet. Resultatet er store panoramabilder med en oppløsning på hele 28 megapiksler. Den nye A6-prosessoren gjør det forøvrig mulig å ta bilder 40 prosent raskere. Det er også et krystallbelegg på frontlinsen som gjør den mer motstandsdyktig mot riper.

Nye iPhone 5 er 18 prosent tynnere og 20 prosent lettere enn 4S. Den kan fås i Norge fra 28. september.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev