Cookies- og Brukervilkår
Apple iPhone 4S

Kraftig forbedret kamera i ny iPhone

Tirsdag kveld presenterte Apple den nye iPhone 4S, der kameradelen får en skikkelig gjennomgang. Det er et nytt objektiv, høyere oppløsning og forbedret bildebrikke. Og det er også gode nyheter til videofolket.

  • 05.10.2011

Designen på den nye modellen skiller seg ikke fra den tidligere iPhone 4, men innvendig er det skjedd en god del. Fotofolket kan glede seg over at oppløsningen er økt fra 5,0 megapiksler til 8,0 megapiksler. En ny bakbelyst cmos-sensor skal gi bedre prestasjoner i svakt lys og sørge for at lyse og mørke områder ikke brenner ut så lett. Samtidig er optikken forbedret. Objektivet i 4S består av fem linseelementer som skal bety skarpere bilder enn før. Lysstyrken er kommet opp på F2,4, mot F2,8 på forgjengeren, og et infrarødt filter skal sørge for bedre fargegjengivelse.

iPhone 4S er utstyrt med den nye A5-prosessoren, som ifølge Apple har en bildeprosessor som kan matche dem man finner i speilreflekskameraer. Den gjør blant annet kameraet raskere, så det tar kortere tid å starte, og det er kortere ventetid mellom bildene. Den skal også sikre bedre hvitbalanse og et større dynamisk område. Nå er det også kommet ansiktsgjenkjennelse til iPhone, som automatisk stiller skarpt på det dominerende ansiktet i motivet og tilpasser eksponeringen etter opp til ti ansikter.

Operativsystemet iOS 5 gjør i tillegg at man lettere kan starte kameraet fra en låst telefon, og at man kan bruke en av lydstyrkeknappene på siden av telefonen som utløserknapp. iOS 5 byr også på enkel redigering, så man f.eks. kan beskjære bilder. Videofunksjonen er blitt oppgradert, slik at den nå tar opp i Full HD 1080p, mot 720p på forgjengeren. Telefonen kommer i salg i Norge den 28. oktober.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev