Cookies- og Brukervilkår

Overfør bilder fra mobilen i en fart

Mobilbildene dine gjør seg best på en stor skjerm. Se hvordan du raskest får overført dem til PC eller Mac for bildebehandling – både fra Android og iPhone.

  • 26.07.2016

Last ned filen her - bare for abonnenter

Uansett om du har en smarttelefon med Android eller iOS og sitter med en PC eller en Mac, er det ikke så enkelt å overføre mobilbildene som man skulle tro.

Det kan f.eks. oppstå problemer hvis systemene ikke snakker sammen, og noen metoder er raskere enn andre.

Iphone og Mac gjør det enkelt

Hvis du jobber med iPhone og Mac, er det enkelt å overføre bildene automatisk og trådløst hvis du bruker iCloud. Når iCloud er installert på både iPhonen og Mac-en din Mac, overføres bildene automatisk.

Hvis du vil bruke kabel i stedet, overfører du bildene til Fotos eller Lightroom ved å koble sammen telefonen og Mac-en og følge maskinens instruksjoner.

Onedrive til Android

Hvis du har en Androidtelefon og vil overføre bilder trådløst til enten en PC eller en Mac, er programmet Onedrive en glimrende løsning. Programmet må installeres på både datamaskinen og smarttelefonen, og deretter har du tilgang til bildene fra begge enhetene.

Android og Apple snakker ikke så godt sammen, så hvis du vil overføre bildene via kabel mellom en Androidtelefon og en Mac, er gratisprogrammet Android File Transfer den enkleste løsningen.

I de fleste tilfellene kan du velge selv om du vil bruke de innebygde programmene Apple Fotos/Bilder eller Microsoft Bilder eller Adobe Lightroom for å overføre bildene fra telefon til datamaskin.

I artikkelen fra Digital FOTO, som abonnenter kan laste ned gratis fra linken over, får du en trinn-for-trinn-guide til å overføre bilder fra iPhone og Android til både PC og Mac.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev