Cookies- og Brukervilkår

Så mange bilder vil vi dele online i 2016

Nye tall viser stor økning i antall delte bilder på nettet i forhold til 2015, og det er smarttelefoner som står for dert meste.

  • 19.01.2016

I løpet av 2016 kommer verdens befolkning til å dele og lagre mer enn 2,5 billioner bilder – altså 2.500.000.000.000 – online, noe som er en økning på 15 prosent sammenlignet med 2015. Det viser en ny global undersøkelse fra revisjons- og rådgivningsfirmaet Deloitte. De forventer at cirka tre fjerdedeler av bildene vil bli delt med andre, mens resten lagres som onlinebackup på nettet.

De 2,5 billionene bilder tilsvarer, at hver person på jordkloden deler eller lagrer over 340 bilder på nettet i år. I følge undersøkelsen fra Deloitte tok verdensbefolkningen i rundt 80 milliarder bilder årlig på 90-tallet, så i 2016 vil vi altså dele og lagre rundt 31 ganger så mange bilder online, og her er ikke de billdene, som bare lagres på minnekort, harddisker og lignende, ikke engang tatt med!

Deloitte er kommet fram til, at mer enn 90 prosent av bildene vil bli tatt med smarttelefon, mens speilrefleks, kompaktkameraer, nettbrett og lignende må dele på resten. For øvrig forventer firmaet at det vil bli solgt 1,6 milliarder smarttelefoner i år. Undersøkelsen er en del av Deloittes “TMT Predictions", som hvert år lister opp de viktigste trendene innen teknologi, medier og telekommunikasjon

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev