Cookies- og Brukervilkår

Smarttelefoner for kresne fotografer

En avansert smarttelefon er et godt supplement til kamerautstyret, men det er forskjell på kvalitet og ytelseevne. Vi har testet 7 av markedets mest interessante mobiltelefoner for de fotointeresserte.

  • 19.08.2016

Last ned filen her - bare for abonnenter

De mange smarttelefonene i lommene våre gjør det mulig å ta bilder umiddelbart i stort sett alle situasjoner.


Du er alltid beredt og kan få med deg bilder du aldri ellers ville ha kunnet ta, fordi kamerautstyret ditt ligger igjen hjemme.Bildekvaliteten på de testede kameraene ligger på rundt 12 megapiksler - med unntak av Sony Xperia, som imponerer med hele 22,8 megapiksler..

Det er imponerende, sett i forhold til hva digitalkameraer og mobilkameraer kunne levere for bare noen få år siden, selv om de fleste mobilkameraer er langt fra å nå opp til speilrefleks- og systemkameraer. Her er den markante forskjellen på sensorstørrelse en avgjørende faktor for både detaljgjengivelse og evne til å håndtere bildestøy ved høy ISO.

Tester markedets største

I testen vår ser vi nærmere på 7 aktuelle modeller fra Apple, Google, HTC, Huawei, LG, Samsung og Sony, som alle har sterke fotofunksjoner.

Vi ser spesielt på kameraenes prestasjoner, og vi sjekker eksponeringen, skarpheten og fargene, men vurderer også telefonenes generelle ytelse og brukervennlighet. Prisen spiller også en rolle i den samlede vurderingen.

Mange av kameraene kan fotografere i raw, noe som er nok et pluss for mange fotografer. Her spiller imidlertid også telefonens minne inn, spesielt når det gjelder smarttelefoner uten mulighet for å utvide minnekapasiteten med et SD-kort.

Selv testens billigste modell klarer seg overraskende godt, og vi kan røpe at du ikke bør velge en iPhone hvis det er et kamera du er på jakt etter. Dette til tross for at Apple sitter på en meget stor del av markedet.

Les hele testen i magasinet Digital FOTO nummer 13/2016. Som abonnent kan du laste ned testen gratis over.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev