Cookies- og Brukervilkår

Nikon D800

Med full-frame-kameraet D800 sparker Nikon nytt og effektivt liv i pikselkampen. Kameraet har nemlig en oppløsning på vanvittige 36,2 megapiksler, profesjonell videokvalitet i Full HD samt et avansert system til motivgjenkjennelse og fokusering. Om D800 alt i alt er en sann vinner, kan du lese mer om her.

  • 25.07.2012

Last ned filen - bare for brukere

Les mye mer om Nikon D800 i denne artikkelen her.

Årets hittil største overraskelse på kamerafronten er utvilsomt Nikons nye full-frame-kamera D800. Et kamera som i høy grad puster liv i den pikselkampen som ellers for speilreflekskameraenes vedkommende syntes å ha funnet et nivå hvor oppløsningen typisk lå på rundt 20,0 megapiksler, som på den største konkurrenten, Canon EOS 5D Mark III.

Med 36,2 megapiksler setter D800 selvsagt samtlige av speilreflekskonkurrentene til veggs når det gjelder oppløsning. Forståelig nok vil en så høy oppløsning spesielt glede natur-, bryllups- og motefotografer, da det dermed er begrunnet håp om å få helt fremragende bildedetaljer. I tillegg gir en oppløsning på 36,3 megapiksler fotografen mulighet for å beskjære motivene sine ganske kraftig uten synlig kvalitetstap, noe som er ideellt for f.eks. fuglefotografer. Reportasje- og sportsfotografer vil nok derimot møte D800 med en sunn porsjon skepsis, da de enorme datamengdene betyr at kameraet ved full oppløsning bare tar fire bilder i sekundet. Et annet problem kan være kameraets evne til å håndtere støy, for med så mange piksler presset sammen på en bildesensor som måler 36 x 24 mm, kan man være bekymret for støy ved høy ISO.

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev