Foto: John S. Payne

Nikon-frelst fotograf samler utstyr for 1,1 millioner kroner

De fleste av oss er fornøyd med et enkelt kamera eller to. Men den amerikanske fotografen John S. Payne har gjennom lang tid samlet Nikon-utstyr til en verdi av ca. 1,1 millioner norske kroner.

27. juli 2016

John S. Payne fra North Carolina i USA er fotograf. Han har hatt sitt eget fotostudio siden 1985 og har samlet på Nikon-utstyr i årtier.

Nylig la han ut et bilde på Facebook av sin imponerende samling av kameraer og objektiver m.m., som han estimerer til å ha en verdi på 1,1 millioner kroner.

Payne kjøpte sitt første Nikon-kamera, Nikkormat FT-2, helt tilbake i 1975 da han gikk i 7. klasse. Han fortsatte å kjøpe utstyr til hobbybruk i årene som kom, men begynte for alvor å samle på Nikon-utstyr rundt 1990.

Siden da har han utvidet samlingen sin ved å kjøpe både nytt og brukt fra butikker, på nettet og fra privatpersoner.

Kommer ikke til å selge

Samlingen består pr. nå av 155 kamerahus og rundt 150 objektiver samt et utvalg av tilbehør.

Det finnes naturligvis både analoge og digitale modeller i samlingen. På den digitale fronten har han et E2 kamerahus samt alle profesjonelle modeller fra D1 til D4.

Payne anslår overfor Petapixel at samlingen nå har en verdi på ca $125 000 eller ca. 1,1 millioner kroner, men foreløpig har han ingen planer om å selge.

Han er en seriøs samler, og han fotograferer også med Nikon i sitt daglige arbeide, og det kan du se på hjemmesiden hans og på Facebook.

Kanskje du er interessert i...