Cookies- og Brukervilkår
Gaffatape kan redde deg som fotograf

6 gaffatapede kameratips

Det er et universelt verktøy som nesten kan fikse alt. Og gaffatape kan virkelig fikse nesten alt, for hvis du er kreativ, kan du bygge alt fra småting til båter av det. Og det kan også brukes sammen med kameraet!

  • 14.09.2016

Det er smart å ha med gaffatape i fotovesken – uansett hvor malplassert det lyder. Her får du fem tips som garantert får deg til å pakke ned en rull til den neste fototuren din.

1. Markeringer

Mangler du plutselig en markering for hvor de du skal ta portrettbilder av skal stå? Sett et lite, diskret merke på gulvet eller bakken for å få dem stilt opp.

Gaffatape kan også være nyttig hvis du trenger å raskt markere hvilket av de tre like minnekortene dine du knipset på.

2. Reodor Felgen

Hvis du er glad i å bygge ting selv, så kan gaffatape med litt kreativitet også bli til en skygge, slik at du bedre kan se kameradisplayet ditt i skarpt sollys.

Gaffatape kan også brukes til å bygge og montere enkelt blitstilbehør - for eksempel kan du med enkle grep styre retningen på blitsen din ved å bygge en enkel åpning av papp og tape.

Gaffatape kan redde deg som fotograf

3. Nød-regntrekket

Skulle du være så uheldig at det begynner å regne mens du fotograferer utendørs, kan gaffatape og litt plast være forskjellen på å få tatt bildene - og å ta tidlig fri.

Ha alltid med gaffatape og en pose av kraftig kvalitet. Begynner det å regne, kan du lage hull i posen og tape fast den ene enden til motlysblenderen. Sørg for at det dekker hele huset, og tape eventuelt igjen slik at det bare er hull til hendene.

Slik kan du lage en god nødløsning, men husk at varmen fra hendene dine skal kunne komme ut igjen - ellers dannes det masse kondens på innsiden, og da er du like langt.

4. Filterholderen

Har du et ND-filter, men er du så uheldig at gjengene på henholdsvis filter og objektiv ikke passer hverandre, så kan du sette det forsiktig fast med gaffatape i stedet.

5. Skrem tyven

Sett deg i den kriminelles sted. Vil det være enklest å selge et splitter nytt kamera av et verdenskjent merke, eller ville det være enklest å kvitte seg med et kamera med gaffatape flere steder på huset?

Antageligvis det første. Hvis en stor, verdenskjent logo er synlig på kameraet, så vet også de langfingrede hva du har over skulderen - og kanskje hva det er verdt.

Derfor kan gaffa få kameraet ditt til å se mer slitt ut enn det er, så vurder det hvis du er på tur i en risikosone. I samme åndedrag bør du også vurdere å bruke en gammel, slitt kameraveske og unngå reimer med logoer på.

6. Hold lyset ute

Hvis du fotograferer med lange lukkertider om natten, vil du ofte dekke til søkeren for å unngå lysforurensning i bildet ditt. Hvis du ikke har en passende dings til rådighet, kan gaffa løse problemet.

Gaffatape kan redde deg som fotograf

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Relaterte artikler

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev