Cookies- og Brukervilkår

Canon er klar med EOS 100D og 700D

Canon har lansert de to nye speilreflekskameraene EOS 100D og 700D, og det ene er verdens hittil minste speilreflekskamera med APS-C-sensor.

  • 21.03.2013

Med lanseringen av to speilreflekskameraer er Canon klar med nye modeller av det billige slaget i prisklassen. Både EOS 100D og EOS 700D har en cmos-sensor på 17,9 megapiksler.

Med en vekt på 406 gram og mål på 11,7 x 9,1 x 6,9 cm er det nye EOS 100D verdens minste og letteste speilreflekskamera med APS-C-sensor. Kameraet er 25 prosent mindre og 28 prosent lettere enn EOS 650D.

Det har en såkalt hybridautofokus, som gir raskere fokusering når man bruker live view eller tar opp film. Vanligvis kan man ikke bruke fasedeteksjon, men bare kontrastdeteksjon når speilet er oppe under live view, men takket være den hybride autofokusen, er det fasedeteksjon direkte på bildebrikken, og denne teknologien er bedre til å forutsi hvor motivene befinner seg. Og på EOS 100D er den hybride fokusen blitt oppgradert, så fasedeteksjonen nå dekker 80 prosent av bildeflaten.

Også EOS 700D har hybrid autofokus, men fasedeteksjonen dekker ikke fullt så mye som hos EOS 100D. I forhold til forgjengeren EOS 650D er nyhetene begrensede. Kameraet har fått et nytt utvendig belegg, som er hentet fra de dyrere modellene. Den skal gi en mere robust overflate. Dessuten kan man nå tilføre kreative filtre før fotografering, og programhjulet er blitt forbedret.

EOS 100D har en veiledende pris på 4990 kroner for huset alene, mens EOS 700D koster 6490 kroner. Kameraene selges også i kit med et nytt objektiv på 18-55 mm med en fokusmotor av STM-typen, som gir glidende og støyfri fokus, noe som er en fordel ved videoopptak. Med dette objektietv koster EOS 100D 5990 kroner, mens EOS 700D koster 7490 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev