Cookies- og Brukervilkår
Canon EOS 5D Mark IV

Canon er klare med full-frame-kameraet EOS 5D Mark IV

Det lenge forventede Canon EOS 5D Mark IV er endelig lansert. Det har blant annet en ny funksjon for bedre skarphet, og det kan filme i 4K.

  • 25.08.2016

Canons 5D-serie er blant fotoentusiastenes favoritter med sine store full-frame-sensorer, og nå er en ny modell klar. Oppløsningen på EOS 5D Mark IV er økt fra 22,1 til 30,1 megapiksler i forhold til forgjengeren, og kameraet har fått Canons Dual Pixel-teknologi. Denne gir rask autofokus når man bruker live view.

Canon EOS 5D Mark IV Front

Med Dual Pixel sjekkes skarpheten på selve bildebrikken, der hver piksel er delt opp i to fotodioder, og på EOS 5D Mark IV brukes de to diodene for første gang også for å få enda bedre skarphet.

Man kan nemlig velge funksjonen Dual Pixel RAW, og da tar kameraet to bilder som er en smule forskjøvet. Det gir en raw-fil som er dobbelt så stor som normalt, og i den etterfølgende raw-konverteringen kan man finstille skarpheten til å bli helt optimal.

Canon EOS 5D Mark IV Back

Raskere og bedre

Man kan ikke gjøre et sløret bilde skarpt eller velge hvor fokus skal være i bildet, men man kan flytte skarpheten en anelse fra f.eks. en øyevipp til pupillen så skarpheten ligger helt korrekt. Dual Pixel RAW kan også brukes for å redusere reflekser og justere litt på områder utenfor fokus.

Canon EOS 5D Mark IV Top

I tillegg er det kommet en rekke forbedringer sammenlignet med EOS 5D Mark III. Hastigheten er økt fra seks til sju bilder pr. sekund. Video kan filmes i 4K-oppløsning, og nå er gps og wi-fi innebygd. Skjermen er dessuten berøringsfølsom.

Huset er også bedre tettet mot støv og fukt, og det har dukket opp en ny knapp på baksiden av kameraet. Denne gjør det enkelt å skifte mellom forskjellige fokustilstander.

Veiledende pris er satt til 40 599 kroner, med salgsstart i september.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev