Cookies- og Brukervilkår

Canon slår pikselrekord

Nå kommer full-frame-kameraet Canon EOS 5DS, og det dundrer forbi konkurrentene med ekstremt høy oppløsning, og det fåes i to versjoner.

  • 06.02.2015

Kameraene i EOS 5D-serien har vært ekstremt populære blant fotoentusiaster med sine store full-frame-sensorer og høye bildekvalitet. Tre år etter at forrige modell, Mark III, ble lansert, er neste generasjon klar. Og EOS 5DS setter alle konkurrenter til veggs med en oppløsning på hele 50,3 megapiksler.

Kameraet fåes til og med i to versjoner, som er stort sett like. Forskjellen er at Canon i det spesielle EOS 5DS R har fjernet anti-alias-filteret, som vanligvis slører bildet såvidt for å forhindre kunstige moiré-mønstre. Det betyr enda bedre detaljgjengivelse, men med en liten risiko for de stygge mønstrene i f.eks. skjortestoff.

Som i EOS 5D Mark III er det 61 fokuspunkter, men lysmåleren er blitt oppgradert, så kameraet bedre kan skjelne farger og motiver, og så kan den hjelpe autofokus med å holde fast på motiver i bevegelse.

EOS 5DS har to bildeprosessorer til å håndtere alle bildeopplysningene, og takket være dem kan man ta fem bilder i den store oppløsningen per sekund. Speilkonstruksjonen er dessuten forbedret med samme type som sitter i EOS 7D Mark II, hvor fjær er skiftet ut med elektroniske motorer, som sikrer færre bevegelser.

Vil man tett innpå motivene, kan man nå beskjære motivene allerede under fotograferingen, hvor man kan velge mellom 1,3x eller 1,6x beskjæring. På grunn av bildebrikkens høye oppløsning får man fortsatt bilder på 19,6 megapiksler med 1,6x beskjæring, som tilsvarer den brennviddeforlengelsen man får med Canons APS-C-kameraer som f.eks. EOS 7D Mark II.

Den veiledende prisen for EOS 5DS med anti-alias-filter er 34 999 kroner, mens EOS 5DS R uten filteret koster 36 999 kroner. Begge prisene er for huset alene.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev