Cookies- og Brukervilkår

Fargeorgie fra Pentax

Med det nye speilreflekskameraet K-S1 beviser Pentax at de ikke er redde for å prøve nye tung. Nå kan du sjekke kamerainnstillingene på en helt ny måte.

  • 28.08.2014

Det nye K-S1 fås som standard i tre forskjellige farger, men kan også bestilles i ni andre varianter. Det er likevel ikke bare selve kamerahuset som gkør K-S1 til en fargerik sag. Ved håndgrepet, utløserknappen, programhjulet og OK-knappen sitter det nemlig LED-lys som indikerer kamerainnstillingene.

Lyset ved utløserknappen lyser f.eks. grønt ved fotografering og rødt ved videoopptak, og når ansiktsgjenkjennelsen er aktivert, viser mengden av tente lys i håndgrepet, hvor mange ansikter kameraet har registrert.

K-S1 har 20,1 megapiksler, og ISO går opp til 51 200. Bildebrikken er uten anti-alias-filter, noe som skal gi mer detaljerte bilder. Vanligvs sørger filteret for å sløre bildene en tanke for å fjerne stygge moiré-mønstre som kan oppstå hvis man fotograferer gittere eller stripete stoff. Ved å fjerne det økes skarpheten litt. Til de spesielle motivene hvor moiré kan oppstå, kan man aktivere kameraets simulerte filter, hvor bildebrikken beveges litt under fotografering.

I motsetning til flere andre Pentax-modeller er ikke kameraet værbestandig. Det kan ta 5,4 bilder i sekundet og har en optisk søker som viser 100 prosent av motivet. Den veiledende prisen for huset er 5199 kroner, og det kan også kjøpes sammen med et objektiv på 18-55 mm for 5999 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev