Cookies- og Brukervilkår
Nikon D810A

Første full-frame til astrobilder

Nikon ønsker virkelig å skjemme bort stjernefotografer med D810A, det første DSLR-kameraet i full-frame-format som er spesialutviklet til astrofotografering. Men det blir ikke billig å sikte etter stjernene.

  • 10.02.2015

D810A er en spesialutgave av D810, som er Nikons flaggskip når det gjelder fotografering med høy oppløsning. For å forhindre rødt fargestikk begrenser de optiske filtrene i vanlige DSLR-kameraer overføring av rødaktig lys i det synlige lysområdet. D810A's optiske filter er blitt modifisert, så overføringen av rødaktig lys fra hydrogen-alfa-spektrallinjen økes til cirka det firedobbelte (sammenlignet med D810). Som følge av dette har fotografer nå muligheten for å ta bilder av den vakre, ekte rødfargen som kjennetegner stjernetåker.

Foruten det nye filteret klarer det høy ISO-følsomhet på 51 800, og et bredt spekter av spesialfunksjoner som gjør det mulig å ta svært detaljrike bilder av såkalte deep sky-objekter, dvs. himmelfenomener som stjernetåker og galakser.

I tillegg til innstillingene Bulb og Langtidseksponering gir den nye innstillingen Manuell langtidseksponering mulighet for eksponeringer på opp til 900 sekunder. Man kan også velge å aktivere kameraets elektroniske forreste lukkergardin for å redusere innvendige vibrasjoner under eksponering, så risikoen for mikrosløring i helt små detaljer reduseres. Under Live View-opptak kan man få vist en virtuell forhåndsvisning av eksponeringen på de lange lukkertidene.

Nikon D810A forventes å ankomme butikkene den 28. mai 2015 til en veiledende utsalgspris på huset til 36 990 kroner.

Nikon har samtidig avslørt nye kameraer i andre kameraklasser. Kompaktkameraene Coolpix S9900 og S7000, som har kraftig zoom på 30x og 40x, zoomkameraene Coolpix P610, L840 og L340 med henholdsvis 60x, 38x og 28x zoom, samt to nye vanntette kameraer, Coolpix AW130 som klarer hele 30 meters dybde og Coolpix S33 som klarer 10 meters dybde.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev