Cookies- og Brukervilkår
Førsteinntrykk av Canon EOS 5D Mark IV

Førsteinntrykk av Canon EOS 5D Mark IV

I går lanserte Canon sitt lenge ventede EOS 5D Mark IV. Vi var med på lanseringen og fikk muligheten til å jobbe litt med det spennende kameraet. Her får du vårt umiddelbare inntrykk.

  • 26.08.2016

Canon EOS 5D-modeller er legendariske og uunnværlige redskaper for både presse-og reportasjepriser samt krevende entusiaster. Den nyeste modellen, EOS 5D Mark III, ble lanseret så langt tilbake som i 2012. Derfor har forventningene til en avløser vært store – og tålmodigheten like frynsete.


I går kom så dagen da Canon kunne presentere avløseren EOS 5D Mark IV. Vi var med under lanseringen i Stockholm. Der hadde Canon fått den østerrikske fotografen og Canon-ambassadøren Christian Anderl til å fortelle om sine opplevelser med det spennende fullformatkameraet som blant annet byr på 30,0 megapiksler, skuffer unna 7 bilder i sekundet, avansert autofokus med hele 61 fokuspunkter og video i 4K.

Vi fikk muligheten til å prøve en betaversjon av kameraet, og derfor dro vi straks ut i den svenske hovedstaden for å få et kjapt inntrykk av kameraets egenskaper. Og la det være sagt – det er absolutt noe å glede seg til. Kameraet ligger, slik som de andre 5D-modellene, som støpt i hånden. Den berøringsfølsomme skjermen, som både kan bruges til å legge fokus, utløse kameraet og gjøre kamerainnstillinger, er virkelig en fornøyelse å jobbe med. Også den nye knappen for å skifte fokusmetode vakte begeistring.

Vi knipset både raw og jpeg, men vi har foreløpig ikke kunnet konvertere raw-filene og undersøke Dual Pixels Raw-funksjonen, men jpeg-bildene virker umiddelbart virkelig fine. Kameraets hastighet på 7,0 bilder i sekundet hører også til det som begeistret oss. Vi ser imidlertid fram til å foreta en grundigere test av kameraet. Det er heldigvis ikke så lenge til. I mellomtiden kan du se en håndfull av våre første bilder med Canon EOS 5D Mark IV her.


Bildet er tatt med en betaversjon av Canon EOS 5D Mark IV


Bildet er tatt med en betaversjon av Canon EOS 5D Mark IV


Bildet er tatt med en betaversjon av Canon EOS 5D Mark IV


Bildet er tatt med en betaversjon av Canon EOS 5D Mark IV


Bildet er tatt med en betaversjon av Canon EOS 5D Mark IV


Bildet er tatt med en betaversjon av Canon EOS 5D Mark IVTilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev