Cookies- og Brukervilkår

Førsteinntrykk av Nikon D5

Det har vært en stor dag for Nikon med lansering av to speilreflekskameraer i toppklasse. Vi har allerede hatt det nye D5 i hendene.

  • 06.01.2016

Nikon D5 er det nye flaggskipet fra den japanske kameraprodusenten. Det kommer med god timing til sommerens olympiske leker. Kameraet er nemlig fylt med detaljer, som kan få enhver sportsfotograf opp av stolen. Slik hadde vi det også, da vi allerede i dag fikk kameraet i hånden. Utformningen er av sedvanlig høy klasse med god fokus på ergonomi. Det legger man blant annet merke til, når man vil knipse i høydeformat. Her sikrer en ny formgivning, at tommelfingeren hviler perfekt.

Autofokusen virker umiddelbart svært rask, og det samme gjelder hastigheten når man knipser raw i serier. Det gleder vi oss til å teste grundig. Vi fikk en smaksprøve på kameraet med høy lysfølsomhet på ISO 328 000. Her bliver bildene naturligvis kornete, men likevel brukbare, hvis man bare skal registrere et motiv.

Kameraets skjerm på 3,2 tommer virker stor og klar. Den er til og med berøringsfølsom, så man kan plassere fokuspunktet direkte på skjermen. Man kan imidlertid ikke fokusere direkte på skjermen – men bare velge hvor i bildeflaten, det skal fokuseres. Vi håper at en kommende firmware-oppdatering kan fikse den biffen. Man kan blad i bildene sine med fingeren og man kan zoome inn på detaljer, på samme måte som med sin smarttelefon.

Vi ser virkelig fram til å kunne ta en grundig test av dette flaggskipet. Den vil du kunne lese i et av de kommende nummere av Digital FOTO.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev