Cookies- og Brukervilkår

Nikon D500 overrasker med rå spesifikasjoner

Nikon D500 er etter seks år klart for å avløse D300S. Kameraet deler mange spesifikasjoner med flaggskipet D5.

  • 06.01.2016

Nikon er klar med en lenge ventet etterfølger til speilreflekskameraet D300S, som ble lansert helt tilbake i 2009. D500 er navnet på kameraet, som er designet i samme profesjonelle stil som toppmodellen D810, men har beholdt sin APS-C-sensor, som imidlertid er splitter ny og har en oppløsning på 20,9 megapiksler. Kameraet er utstyrt med et avansert autofokussystem med hele 153 fokuspunkter og samme EXPEED 5-prosessor, som også sitter i det nye flaggskipet D5. Dessuten er autofokus under live view forbedret med en såkalt Auto AF-Fine Tune-funksion, som automatisk kalibrerer den fasedetekterende fokusmodulen, noe som sikrer høyere presisjon og hastighet.

D500 kan knipse serier på 10 bilder i sekundet med en buffer på hele 200 raw-filer. Kameraet kan også ta opp video i 4K-oppløsning, og med såkalt SnapBridge kan man skape et konstant nettverk mellom kamera og en smarttelefon via Bluetooth.

Kameraet har en stor søker med en dekning på 100 prosent og en forstørrelsesgrad på 1,0x. Som noe helt nytt i denne klassen bruker D500 de raske XQD-kortene, som ellers har vært forbeholdt de helt store toppmodellene som D4. D500 har en fleksibel og berøringsfølsom skjerm på 3,2 tommer med en oppløsning på 2,4 megapiksler. En annen smart detalj er også, at D500 som det første APS-C-kameraet har opplyste knapper, så kameraet er lett å betjene i mørket.

D500 vil være i butikkene i løpet av mars og kan kjøpes som hus alene eller i kit med objektivet AF-S NIKKOR 16-80mm F2.8-4E ED VR, og veiledende priser er henholdsvis kroner 22.990 og 32.990.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev