Cookies- og Brukervilkår

Nikon lanserer D7100

Oppløsningen er høy, og med et smart triks har Nikon sørget for at detaljgraden skal være helt på topp i det nye entusiastkameraet D7100.

  • 21.02.2013

Med 24,1 megapiksler er man vanligvis sikret detaljrike bilder, men Nikon har i det nye D7100 gjort enda mer for at detaljgraden kommer på topp. De har nemlig fjernet det low pass-filteret som vanligvis sitter foran bildebrikken i speilreflekskameraer. Filterets oppgave er å fjerne moiré, som er stygge mønstre som kan oppstå i svært detaljerte områder, som f.eks. i skjortestoff. Filteret gjør likevel også bildet en tanke uskarpt, og ved å fjerne det, skal man derfor få høyere skarphet.

Der forgjengeren D7000 hadde 39 fokuspunkter, er det i D7100 hele 51 punkter, hvorav 15 er av den nøyaktige krysstypen, og man kan nå bruke autofokus ved en lysstyrke på F8.0, noe som er en fordel når man bruker teleobjektiver med telekonverter, som reduserer lysstyrken.

Kameraet kan ta seks bilder i sekundet, men med en ny funksjon kan man øke brennviddeforlengelsen med 1,3x i tillegg til den normale forlengelsen på 1,5x og få syv bilder i sekundet. Funksjonen bruker den midterste delen av bildebrikken, så oppløsningen går ned på 15,2 megapiksler. Til gjengjeld kommer man også nærmere motivene, så et objektiv på 300 mm vil tilsvare 585 mm. Og siden man bruker den midterste delen av bildebrikken, rekker fokuspunktene også lenger ut mot kanten.

Kamerahuset er robust kontruert i aluminium og en magnesiumlegering, og er tettet mot støv og fukt. Lcd-skjermen er på 3,2 tommer med en oppløsning på 1 229 000 punkter. ISO-verdien går fra 100 til 6400, men kan utvides opp til 25 600. Kamerahuset har en veiledende pris på 9590 kroner og selges også i et kit med et objektiv på 18-105 mm for 11 390 kroner. D7100 ankommer butikkene den 21. mars.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev