Cookies- og Brukervilkår

Ny toppmodell fra Pentax

K-3 er det nye flaggskipet blant speilrefleksene fra Pentax, og det har blant annet en nyutviklet bildebrikke med et revolusjonerende triks i ermet.

  • 09.10.2013

Da Pentax for et års tid siden lanserte K-5II, kom kameraet i to versjoner. Den ene hadde en tradisjonell bildesensor, mens Pentax hadde fjernet det såkalte anti-alias-filteret i spesialmodellen K-5IIs. Filteret sørger normalt for å sløre lyset litt før det treffer sensoren. Når man fotograferer svært detaljerte områder, f.eks. små mønstre i tøystoffer, kan der nemlig oppstå stygge moiré-mønstre, og det forhindrer anti-alias-filtret. Ved å fjerne filteret i K-5IIs kunne bildene bli noe skarpere, med en større risiko for moiré, men til f.eks. landskaper er denne risikoen svært lav.

Nå er Pentax klar med den nye toppmodellen K-3, som har fått en helt ny cmos-sensor på 24,0 megapiksler, som i likhet med Pentax’ tidligere sensorer har bildestabilisering, der sensoren beveges for å eliminere effekten av bevegelser, men Pentax har funnet opp en ny funksjon til den bevegelige sensoren. Sensoren har nemlig ikke noe anti-alias-filter, så detaljgraden er maksimal. Fotograferer man motiver med risiko for moiré, kan man slå på et simulert anti-alias-filter, som virker slik at sensoren beveges i mikroskopiske bevegelser under fotografering.

Foruten den nye sensoren har kameraet også fått nytt autofokussytem med 27 fokuspunkter, hvorav 25 er av den nøyaktige krysstypen. Systemet kan stille skarpt i et lys på helt ned til -3 EV – altså nesten i mørke. Lysmåleren er også ny og skal gi forbedret eksponering og bedre hvitbalanse.

Huset er bygd i en magnesiumlegering og er forseglet 92 steder, så det kan tåle regnvær og motstår støv. Søkeren har fått en ny optisk konstruksjon og viser 100 prosent av motivet. Det er plass til to SD-kort i kameraet, og med det spesielle Pentax Flu Card, som er ekstratilbehør, kan man fjernstyre kameraet fra en smarttelefon.

Kameraet kan ta 8,3 bilder i sekundet og har også fått en forbedret HDR-funksjon. Den veiledende prisen for huset er 10 000 kroner og for 10 500 kroner får man med et værbestandig objektiv på 18-55 mm.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev