Cookies- og Brukervilkår

Sony med verdensrekord i fokuspunkter

Det nye Alpha77 II er optimert til å fotografere action med letthet, men det klarer også barskt vær og svakt lys.

  • 01.05.2014

Sony har i det siste lansert så mange systemkameraer på markedet at man kunne bli i tvil om hvorvidt firmaet helt hadde vendt speilrefleksene ryggen, men den tvilen avliver det nye Alpha77 II. Kameraet beholder nemlig det gjennomsiktige speilet, og Sony har ellers optimert nyheten til å kunne ta knivskarpe bilder av motiver i bevegelse.

Først og fremst byr Alpha77 II på en vaskeekte verdensrekord, da kameraet har hele 79 individuelle fokuspunkter av typen med lynrask fasedeteksjon. Den tidligere rekorden tilhørte Canon med 61 punkter. De 15 i midten er av krysstypen, som er mer nøyaktige, og alle disse fokuspunktene gjør at kameraet dekker et dobbelt så stort område av bildet, så det er lettere å holde fast på fokus når det går hett for seg.

Kameraet kan ta 12 bilder i sekundet, og bufferen har plass til å knipse løs i toppfart inntil man har tatt 60 bilder i jpeg. Bildebrikken er også forbedret, så den er rundt 20 prosent mer lysfølsom, noe som gir lavere støy i svak belysning.

Alpha77 II lokker også med en elektronisk søker med en høy oppløsning på 2,36 millioner punkter, samt en skjerm med WhiteMagic-teknologien med hvite piksler, som gjør det lettere å se bildet i sollys. Kameraet er værbestandig, og fotoentusiasten vil sette pris på at man kan lagre de tre mest brukte innstillingene og raskt velge dem via programknappen. Nyheten kommer i salg i slutten av mai til en veiledende pris på cirka 10 500 kroner for huset alene.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev