Cookies- og Brukervilkår

Sony overrasker

De siste årene har Sony satset hardt på de speilløse systemene sine, men med det nye Alpha68 holder de liv i speilrefleks, og kameraet har et spesielt fokussystem.

  • 05.11.2015

De siste årene har Sony satset hardt på speilløse kameraer som bruker E-fatningen, men nå kommer Alpha68, som bruker den klassiske A-fatningen til tradisjonelle speilreflekskameraer. Det er mer enn et år siden det sist kom en ny modell til dette systemet.

Kameraet har en helt ny autofokus, som Sony kaller 4D FOCUS. Her er det hele 79 fasedetekterende fokuspunkter, og 15 av dem er ekstra presise krysspunkter. Ett enkelt punkt er ekstra presist og kan brukes i forbindelse med objektiver med en lysstyrke på F2.8 eller høyere.

De 79 punktene er faktisk verdensrekord blant kameraer som har en en dedikert sensor til fasedeteksjon. Fokussystemet skulle blant annet kunne brukes i meget svakt lys og reagerer raskt, når motivene er i bevegelse. Alpha68 kan ta opp til åtte bilder i sekundet.

Kameraet har ikke et tradisjonelt speil, men en halvgjennomsiktig type som ikke klapper opp når bildet tas. Dermed kan man bruke det fasedetekterende systemet på live view, og det er heller ikke noen optisk søker i kameraet, men en elektronisk. Det er innebygd bildestabilisering som sitter på bildebrikken, så den kan brukes med alle A-objektiver.

Alpha68 har 24,0 megapiksler og kan jobbe i et ISO-område fra 100 til 25 600. Video tas i Full HD med en høy bitrate på opp til 50 megabit i sekundet. Kamerahuset alene koster 5800 kroner. I et kit med et objektiv på 18-55 mm koster det 6700 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev