Cookies- og Brukervilkår

Stortest av DSLR-kameraer

Canon og Nikon har kommet med spennende nyheter i form av EOS 5D Mark III og D800. Vi har rullet ut den røde løperen og sammenligner det beste fotohandlerne har på hyllene til entusiastene. Det er snakk om kameraer som også mange proff-fotografer bruker.

  • 29.06.2012

Last ned filen her - bare for abonnenter

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om DSLR-kameraer.

I nummer 1/2012 hadde vi en video på cd-en som viste hvordan profesjonelle fotografer arbeider. På motefotografens bord kunne man se et 200 000 kroners Hasselblad-kamera stå ved siden av et EOS 5D Mark II. Da fotografen skulle i gang med jobben, var det EOS-kameraet han valgte, mens det dyre Hasselbladkameraet fikk lov å stå. Det valget er han ikke alene om.

Canon og Nikons full-frame-kameraer i denne klassen brukes i økende omfang som arbeidshester både av profesjonelle fotografer og fotoentusiaster, fordi de gir en bildekvalitet og fleksibilitet som matcher eller overgår de absolutte toppmodellene og gjør det til en betraktelig lavere pris. Men det er ikke bare de to store japanske produsenter som tiltaler entusiaster og profesjonelle.

Vi sammenligner fem kameraer som kan virke ganske forskjellige. Allikevel er de direkte sammenlignbare. De ligger i noenlunde samme prisklasse og representerer hver og en det ypperste av hva den gjeldende produsenten kan tilby nå.

Det gjenstår bare å si at med en god modell i denne klassen får du et kamera i profesjonell kvalitet. Det er kjappe og presise kameraer med en bildekvalitet og betjeningskomfort som ligger betraktelig over de billigere speilreflekskameraene. Og det er ingen tvil om at det blir en investering som du som fotoentusiast aldri vil angre på.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev