Cookies- og Brukervilkår
Canon EOS 7D

Test av Canon EOS 7D

EOS 7D er Canons nye toppmodell blant kameraer med APS-Csensorer. Det har oppløsning og hastighet som ingen andre kameraer i denne klassen. Se om Canon etter to lange år i skyggen nå kan vippe Nikon D300S av tronen.

  • 05.12.2009

Der skal ikke mange bildene til før man er klar over at Canon EOS 7D er et ganske spesielt kamera. Det ligger som støpt mellom hendene, søkeren er fremragende, og utløseren har en kompetent presisjon som er vanskelig å beskrive, men som gjør at man får bilder i det helt rette øyeblikket. Om et kamera tar serier med tre eller fem bilder i sekundet, betyr ikke så mye. Det er uansett for lite til å gi gode serier av action. Men EOS 7D tar hele åtte bilder i sekundet, og det er nok til å henge med når det går raskt unna. På ISO 12 800 er lysfølsomheten god nok til å utføre et imponerende triks som få andre kameraer kan. Man kan nemlig ta et bilde i så svakt lys at man ikke kan se noe selv. Uten blits er EOS 7D følsomt nok til å gjengi detaljer i ting som ligger i totalt mørke for det blotte øye.

Når man sjekker bildene på den store skjermen på 3,0 tommer, får man straks et tydelig fingerpek om at kvaliteten er helt glimrende. Det bekreftes også når man åpner bildene på en dataskjerm senere.

Canon har tydeligvis ønsket å vippe Nikon D300S av pinnen som det klart beste kameraet i den store mellomklassen. EOS 7D har samme størrelse, vekt og koster omtrent det samme, og de sentrale spesifikasjonene er litt eller mye bedre.

Canon EOS 7D

Smart vater i søkeren

Starter vi med søkeren, er den lys og kontrastrik og forstørrer for første gang på et EOS-kamera 1,0x. Den viser 100 prosent av motivet. Canon har endelig overgitt seg og laget en søker hvor man kan velge å få hjelpelinjer, noe Nikon introduserte i 2004. Til gjengjeld er EOS 7D verdens første kamera med elektronisk vater i søkeren, slik at horisonten kan holdes rett. Med et trykk på en knapp lyser AF-punktene opp, slik at de både oppe og nede samt til høyre og venstre indikerer om kameraet holdes helt rett. Disse informasjonene kan også hentes fram på lcd-skjermen. Som EOS 5D Mark II, men i motsetning til 50D, har Canon EOS 7D batteriindikator i søkeren.

EOS 7D minner i det hele tatt mye om EOS 5D Mark II, bare med en liten sensor. Hjulet til programvalg har tre custominnstillinger, men ingen motivautomatikk. Lcd-skjermen er den samme, med 920 000 punkter, og det er live view med ansiktsgjenkjennelse. Live view er betraktelig forbedret. Nå kan man fokusere ved å trykke utløseren halvt ned, og her er Canon raskere enn Nikon og nesten like rask som Sony.

Canons fantastiske menysystem er ytterligere forbedret. Nå vises mange valg grafisk på den store skjermen.

Canon er vanligvis svært konservative, men EOS 7D inneholder uvanlig mange designmessige forbedringer. På/ av-knappen er flyttet opp bak programvelgeren, slik at den ikke lenger er blandet sammen med låsen på det store hjulet bak på kameraet.

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 18/2009

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev