Cookies- og Brukervilkår

Toppmodell uten filter

Nikons D7200 er ny toppmodell for merkets APS-C-kameraer. Det kommer uten et anti-alias-filter, og har hvite piksler i skjermen.

  • 27.02.2015

Nikons viktigste modell, storselgeren D7100 avløses av ny modell med en sensor på 24,2 megapiksler, som trenden tro ikke har noe antialias-filter, fordi det ifølge firmaet er unødvendig med dagens måte å lage sensorer på. Filteret motvirker uheldige striper i mønstre, men tar også en del af skarpheten.

Kameraet har innebygd en rekke smarte funksjoner. Blant annet er det NFC, så man bare kan berøre kameraet med telefonen, hvorpå bilder overføres. Det er også wi-fi, så man kan styre kameraet fra en Nikon-app og se søkerbildet på telefonskjermen.

Kameraets egen skjerm på 3,2 tommer er en såkalt RGBW-skjerm, og det betyr at den foruten de vanlige røde, grønne og blå pikslene, også har en hvit piksel. For å få hvit, må man nemlig skru helt opp for de tre fargede pikslene, men ved å innføre en hvit piksel, kan man spare på strømmen. Derfor kan man da også ta 1110 bilder eller ta opp 80 timers video på en enkelt oppladning.
Nikon D7200

Innebygd i kameraet er det nå en timelapsefunksjon, som selv kan justere eksponeringen når lyset skifter. Når kameraet på den annen side skal ta mange bilder i sekundet, kan det gjøres med 6,0 bilder eller 7,0 i en lavere oppløsning.

Kameraet kan kjøpes fra den 19. mars til en veiledende pris på 10 695 kroner eller med objektivet Nikkor 18-140 mm VR for 12 995 kroner.

Nikon presenterte også en trådløs mikrofon, ME-W1, som utmerker seg ved at både sender og mottager har innebygd mikrofon, så man kan ta opp lyd fra begge samtidig. De snakker sammen via bluetooth, som skal rekke opp til 50 meter. Prisen er drøye 2500 kroner.

Nikon presenter også Coolpix P900, som overtar verdensrekorden i zoom - 83x, fra 24mm til 2000 mm. Underveis flytter den maksimale blenderen seg fra F2.8 til F6.5. "Zoomzilla," som Nikons folk spøkefullt har døpt den, kommer til å kost godt overe 5100 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev