Cookies- og Brukervilkår

Verdens første speilrefleks med 4K-video

Som den første kameraprodusenten er Canon klare med et digitalt speilreflekskamera som kan ta opp video i 4K. EOS-1D C kan dermed levere en videooppløsning på hele 4096 x 2160 piksler.

  • 14.04.2012

Canons nye speilrefleks, EOS-1D C, bygger på samme spesifikasjoner som EOS-1D X. Men der EOS-1D X henvender seg sepsielt til presse- og sportsfotografer, henvender EOS-1D C seg spesielt til spillefilm- og TV-fotografer samt profesjonelle videofotografer.

4K tas opp med EOS-1D C ved hjelp av 8-bit Motion JPEG komprimering med 24 frames i sekundet (progressiv). Full HD kvalitet med 1920 x 1080 piksler er mulig helt opp til 1080/60p. Alle valgbare oppløsninger - også 4K - kan tas opp på CF-kort, men det er også mulig å ta opp rett til en ekstern opptager i ukomprimert YCbCr 4:2:2-format, som bare kobles til kameraet med en HDMI-kabel.

Muligheden for å arbeide med et 4K workflow i 4:2:2-fargerom betyr videoopptak i ekstrem høy kvalitet, glimrende lysfølsomhet og ikke minst et enestående dynamikkområde. Samtidig er EOS-1D C kompakt og lett som et helt vanlig speilrefleks. Det betyr fleksibilitet i særklasse med massevis av uttrykksformer for den kreative videofotografen.

Kameraets full-frame-sensor har en oppløsning på 18,1 megapiksler, som er optimert til videoopptak i høy kvalitet og med mulighet for å tilpasse oppløsningen til den konkrete oppgaven. Når man tar opp i 4K, beskjæres piksler til et område tilsvarende en APS-H-sensor, noe som eliminerer behovet for å endre størrelse eller skalere formatet. Det sikrer maksimal kvalitet. Dessuten er det mulig å beskjære til Super 35 mm-beskjæring i Full HD, noe som er særlig relevant for filmfolk som er vant til å arbeide i Super 35 mm-formatet.

Når det gjelder foto, kan kameraet ta 12 bilder i sekundet, som kan utvides til 14 bilder i sekundet. Kameraet har et 61 punkts autofokussystem og ISO spenner fra 100 til 25 600. Prisen for Canon EOS-1D C er ennå ikke klar.

Finn mer informasjon om 4K-kameraer.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev