Cookies- og Brukervilkår

Vi har prøvd Canon EOS 70D

Vi har hatt muligheten til å prøve det nye Canon EOS 70D, som har et helt nytt autofokussystem og en rekke nye smarte funksjoner i forhold til forgjengeren. Se vårt førsteinntrykk av speilreflekskameraet,

  • 02.07.2013

Den mest spennende funksjonen i det nye EOS 70D er den spesielle cmos-sensoren med Canons helt nye Dual Pixel CMOS AF-teknologi, der hver piksel er delt opp i to lysdioder. Dermed kan man bruke rask fasedeteksjon under live view og videoopptak i stedet for den langsommere kontrastdeteksjonen.

Vi har prøvd en tidlig utgave av kameraet, som altså ikke er en produksjonsmodell, og det er virkelig fart på autofokus under live view. Ved å trykke direkte på motivet på den berøringsfølsomme skjermen kan man enkelt flytte fokus, og kameraet retter raskt inn og stiller skarpt på det man trykker på, nesten øyeblikkelig.

Bruker man kameraet uten live view, kan man glede seg over at man nå kan slå på forskjellige opplysninger i søkeren. Man kan f.eks. få vist gitterlinjer, som er til hjelp når man komponerer, og EOS 70D kan også vise et lite vater, så man er sikker på at man holder kameraet rett.

En smart, ny funksjon er en liten knapp til innstilling av autofokusmetode, som er plassert ved siden av utløserknappen. Her kan man f.eks. velge å bruke et enkelt fokuspunkt eller en gruppe av punkter. Og det er lett å skifte fokusmetoden mens man har øyet til kameraet, for man kan følge med i søkeren hvilken metode man velger.

Kameraet ligger svært godt i hendene og virker mer robust enn forgjengeren EOS 60D. Siden kameraet ikke er en ferdig produksjonsmodell, har vi dessverre ikke hatt muligheten til å vurdere bildekvaliteten, men vi kommer tilbake med en anmeldelse i bladet når vi har fått en endelig modell til anmeldelse.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev