Cookies- og Brukervilkår
Canon Digital Photo Professional 4

Vi har testet Dual Pixel RAW

Canon EOS 5D Mark IV byr på den nye funksjonen Dual Pixel RAW. Den gjør det mulig å flytte fokus. Nå har vi testet det, og her kan du se førsteinntrykket vårt.

  • 31.08.2016

En av de spennende nyhetene i nye Canon EOS 5D Mark IV er muligheten til å knipse bilder med funksjonen Dual Pixel RAW. Her tar kameraet to lett forskjøvne bilder av den samme eksponeringen, og det gir nye muligheter i raw-konverteringen, hvor man blant annet kan flytte skarpheten en anelse.

Men hvor bra er så Dual Pixel Paw? Vi har prøvd å flytte skarpheten en anelse, noe som delvis tilsvarer mikrojustering. I eksempelet har vi har tatt et bilde ved 35 mm på en avstand rundt 80 cm på blender F2.2.

Førsteinntrykket vårt er at det fungerer fint, men det er meget små justeringer man kan gjøre på denne fokusavstanden, så du må på ingen måte forvente en revolusjon. Med andre objektiver og avstander kan effekten muligens bli større, noe vi vil teste mer inngående når vi anmelder det nye kameraet.

Vi har brukt Canons nye versjon av raw-konverteren Digital Photo Professional 4 med funksjonen Image Microadjustment. Her har vi zoomet godt inn på en detalj i bildet og flyttet fokus en anelse fram mot kameraet – men vi snakker om få millimetere. Under kan du dra i slideren for å se forskjellen.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev