Cookies- og Brukervilkår
Canon EOS M

Canon EOS M dropper speilet

Som en av de siste produsentene har Canon hoppet med på den speilløse bølgen, og har i dag presentert EOS M. Vi har hatt det i hendene.

  • 23.07.2012

Hittil har Canon holdt seg til tradisjonelle speilreflekskameraer, men i dag har de lansert firmaets første speilløse systemkameraer, og Canon har selvtillit nok til å la det bære EOS-navnet. EOS M – der M står for Mini – er på størrelse med et avansert kompaktkamera, men det meste av innmaten er den samme som man finner i speilreflekskameraet EOS 650D.

Bildebrikken er på 17,9 megapiksler, og den er i APS-C-størrelse. Dermed er brikken på samme størrelse som den som sitter i Sonys og Samsungs systemkameraer, og den er større enn i Micro Four Third-kameraene. EOS M har også fått den hybride autofokusen, hvor fase- og kontrastdeteksjon spiller sammen om å oppnå fokus. Dermed er det også kontinuerlig autofokus under videoopptak.

Vi har holdt kameraet i hendene, og byggekvaliteten lever opp til EOS-navnet. Det virker solid og ligger godt i hendene, og den berøringsfølsomme skjermen er velfungerende. Vi har ennå ikke hatt muligheten til å vurdere bildekvaliteten fra kameraet, da fastvaren i det kameraet vi så, ikke var den endelige.

Objektivfatningen er ny, og derfor er det også nye objektiver til EOS M. Det ene er et flatt pannekakeobjektiv på 22 mm med en lysstyrke på F2.0, mens det andre er et standardobjektiv på 18-55 mm. Begge de nye objektivene har en STM-fokusmotor, som sørger for jevne fokusbevegelser, som er en fordel når man tar opp video. Man kan også få en adapter til EOS M, så man kan bruke alle Canons EF- og EF-S-objektiver.

Det er ingen søker her, så man bruker skjermen på 3,0 tommer til å komponere på. Den er berøringsfølsom, som på EOS 650D. Det er heller ikke innebygd blits, men det følger med en ny, løs Speedlite 90EX når man kjøper kameraet. Som tilbehør kan man kjøpe et læretui og håndleddsrem i farger som passer til kameraet, som fås i rød, hvit, svart og sølvfarget. EOS M kan kjøpes i en rekke kit, blant annet med de to objektivene på 22 mm og 18-55 mm samt den nye blitsen, til 8990 kroner. Salgsstart er i oktober.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev