Cookies- og Brukervilkår

Full fart på Leica

Tyske Leica har lansert full-frame-kameraet SL, hvor hastighet er i høysetet og autofokus til og med skal kunne slå samtlige japanere.

  • 22.10.2015

Leica har løftet sløret på det speilløse systemkameraet SL (Type 601), som er firmaets første speilløse modell med en stor full-frame-sensor. Det markedet har Sony ellers vært enerådige på. Kameraet har en stor elektronisk søker med en oppløsning på hele 4,4 mill. punkter og rask oppdatering.

En rask prosessor og en buffer på to gigabyte gjør det mulig å ta hele 11 bilder i sekundet i full oppløsning. Leica påstår til og med at autofokus er den raskeste i noe profesjonelt kamera – også tradisjonelle speilreflekskameraer. Med det nye objektivet APO-Vario-Elmarit-SL 90–280 mm F2.8–4.0, som ble lansert sammen med kameraet, skulle SL kunne endre fokus fra uendelig til nærgrensen på mindre enn 110 millisekunder.

I tillegg til objektivet på 90-280 mm har Leica også lansert to andre optikker til SL-systemet. Det er Vario-Elmarit-SL 24–90 mm F2.8–4.0 ASPH. og Summilux-SL 50 mm f/1.4 ASPH. Dessuten kan man bruke objektiver fra T-systemet, som er laget til speilløse kameraer med APS-C-sensorer, hvor SL beskjærer bildet, og ved hjelp av adaptere kan man bruke objektiver fra Leica S-, M- og R-systemene.

SL-kameraet tar video i 4K med 30 bilder i sekundet og har innebygd gps og wi-fi så man kan fjernstyre det fra en app til iOS og Android. Huset er dessuten forseglet mot støv og fukt, og så er lcd-skjermen berøringsfølsom. Kamerahuset koster 72 000 kroner og kommer i salg i midten av november. Samtidig kommer objektivet på 24-90 mm til 45 000 kroner, mens de andre optikkene kommer senere.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev