Cookies- og Brukervilkår

Godbiter fra Leica

Leica står ikke noe tilbake for konkurrentene på Photokina, og har nettopp lansert nyeste modell i M-serien, med helt nye funksjoner.

  • 18.09.2012

Leica M er den første av produsentens full-frame målesøkerkameraer med innebygd live view og elektronisk søker. Med det nye kameraet får man samtidig muligheten for å ta opp video i Full HD i en hastighet på opp mot 25 bilder i sekundet. Cmos-sensoren er nydesignet med en oppløsning på 24,0 megapiksler, og den støttes opp av en kraftig prosessor. Med den nye sensoren kan man bruke Leica-objektiver med M- og R-fatning.

Lcd-skjermen på 3,0 tommer har en oppløsning på 920 000 punkter. Selve skjermen har et spesielt beskyttende belegg, som vi også kjenner fra smarttelefoner. Kamerahuset er vannavvisende. Den veiledende prisen for Leica M er 52 000 kroner.

Leica lanserer samtidig den litt mer nedtonede modellen Leica M-E til 40 000 kroner. Det er også en full-frame modell, men oppløsningen er litt mer beskjeden på 18,0 megapiksler, en mindre skjerm på 2,5 tommer og generelt litt mer moderate spesifikasjoner.

For profesjonelle studiofotografer er det også kommet et nytt mellomformatkamera i S-serien, S2, som byr på 37,0 megapiksler og koster 165 000 kroner.

I tillegg har Leica lansert kompaktkameraene V-lux 4 med 24x optisk zoom, 12,1 megapiksler og raw, som koster 6495 kroner, samt D-lux 6 med 10,1 megapiksler og 3,8x optisk zoom til 5995 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev