Cookies- og Brukervilkår

Kraftig oppgradering av Nikon 1-serien

Nikon har i dag lansert en ny modell i sin serie av speilløse systemkameraer. Nikon 1 J2 byr på kraftige forbedringer og flere kreative muligheter.

  • 09.08.2012

Frem til i dag hadde Nikon bare to modeller i sin serie av speilløse systemkameraer, der Nikon 1 J1 er den minste og Nikon 1 V1 er den største. Det nye J2 legger seg pent i mellom de to kameraene, og er på mange måter en oppgradering av J1, hvor kamerahuset nå er produsert i metall og skjermen er forbedret. Skjermoppløsningen er nemlig økt fra 460 000 punkter til 920 000 punkter.

Nikon 1 J2 har den samme CX-sensoren som de øvrige modellene, og oppløsningen er fortsatt på 10.1 megapiksler. Til gjengjeld kan fotoentusiaster glede seg over at kameraet har fått flere kreative innstillingsmuligheter. Fra programhjulet har man nemlig direkte tilgang til innstillingen Creative Mode, der man kan velge effekter som f.eks. panorama, miniatyr og nattportrett. Creative Mode gir også rask tilgang til manuelle eksponeringsinnstillinger som P, S, A og M. Kameraet leveres i fargene, svart, hvit, sølv og rosa, samt de nye fargene rød og oransje.

Sammen med J2 lanserer Nikon også et nytt objektiv til Nikon 1-serien. Det er objektivet 1 NIKKOR 11-27,5mm, som med en brennviddeforlengelse på 2,7x tilsvarer området 30-74 mm. Objektivet fås i svart og hvitt.

Er man interessert i undervannsfotografering kan man glede seg over det nye undervannshuset WP-N1, som passer til både J1 og J2 med objektivet 1 NIKKOR 10-30mm. Undervannshuset kan klare 40 meters dybde.

Nikon 1 J2 koster 4490 kroner inklusive objektivet på 10-30 mm. Med det nye objektivet er prisen 4290 kroner. Objektivet 11-27,5 mm koster 1690 alene. Undervannshuset WP-N1 koster 5790 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev