Cookies- og Brukervilkår

Moderne klassiker fra Olympus

I år er det 50 år siden det legendariske Olympus PEN F ble lansert, og det feirer firmaet med det nye PEN E-P5, som har lånt masse designelementer fra forgjengeren og er proppfull av helt ny teknologi.

  • 13.05.2013

Med det nye PEN E-P5 har Olympus laget tydelige referanser til PEN F, som ble lansert i 1963 og også hadde hadde en sølvfagvet topp med inngraverte bokstaver. Foruten retro-designen er det absolutt ikke noe gammeldags over det nye kameraet, som har en Live MOS-sensor på 16,0 megapiksler.

Man kan ta ni bilder i sekundet, og lukkertiden kan komme helt ned på 1/8000 sekund. I tillegg er kameraet utstyrt med funksjonen Super Spot AF, hvor man kan stille skarpt på en svært liten del av bildet bare ved å trykke på den berøringsfølsomme skjermen.

PEN E-P5 er dessuten utstyrt med wi-fi, så man blant annet kan fjernstyre det fra en smarttelefon, hvor man ser et søkerbilde på telefonskjermen. Ved hjelp av smarttelefonen kan man også legge til gps-koordinater til bildene i kameraet.

Bildestabiliseringen, som foregår på bildebrikken, arbeider i fem akser og kan selv registrere hvilke akser den ikke skal bruke – f.eks. når man panorerer. Som tilbehør kan man få en elektronisk søker med en oppløsning på 2 360 000 punkter samt et håndgrep i tre.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev