Cookies- og Brukervilkår

NX Mini er verdens minste systemkamera

Samsung er klar med en helt ny serie av kompakte kameraer med utskiftbar optikk. Sensoren matcher Nikon 1 i størrelse, og har smarte trådløse funksjoner.

  • 19.03.2014

Et systemkamera må være kompakt for å gi god mening, og nå imponerer Samsung ved å komme med det minste av typen i verden. Det nye NX Mini er bare 22,5 mm tykt, og vekten er helt nede i 158 gram.

For å gjøre den nye serien så kompakt som mulig er størrelsen på bildebrikken satt ned til én tommer – helt nøyaktig 13,2 x 8,8 mm - noe som matcher f.eks. Nikons 1-systemkameraer og Sonys beste kompaktkameraer. Oppløsningen er på 20,0 megapiksler, og ISO går til 12 800, men kan utvides til 25 600. Man kan ta bilder i raw-format og ta opptil seks bilder i sekundet.

Skjermen på 3,0 tommer er berøringsfølsom og kan vippes opp, så man lett kan ta selvportretter. I beste Samsung-tradisjon er det selvfølgelig wi-fi innebygd, så man f.eks. kan sende bilder direkte til Flickr og Dropbox.

Den nye NX Mini-serien har fått en ny bajonett kalt NX-M. I første omgang kommer det to objektiver, nemlig 9-27mm F3.5-5.6 OIS – som tilsvarer 24-73 mm – og en 9mm F3.5 Pancake, som tilsvarer 24 mm. Den siste optikken er bare 13 mm tykk, og gjør altså at det nye NX Mini utmerket kan ligge i en frakkelomme. NX-M 27-mm har en anbefalt utsalgspris på 4 300 kroner og NX-M 9-mm ca. 2 400 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev