Cookies- og Brukervilkår
Pentax K-5 II

Ny Pentax ser i mørket

Nyheten Pentax K-5 II har klassens mest lyssterke autofokus, men der stopper ikke overraskelsene i det forbedrede flaggskipet. Firmaet kommer også med en rå teleoptikk.

  • 12.09.2012

Pentax og Ricoh slår de profesjonelle flaggskipene fra Canon og Nikon ned i støvlene når det dreier seg om å kunne stille skarpt i svakt lys. Nye Pentax K-5 II har nemlig en helt ny autofokussensor kalt SAFOX X, som kan fokusere i mørke helt ned til -3 EV. Konkurrentene sier stopp ved -2 EV, det er en forskjell på ett eksponeringstrinn.

Firmaet overrasker også med en ny spesialitet, man kan få den spesielle utgaven K-5 IIs, hvor anti-aliasing filteret er fjernet fra bildebrikken. Det gir skarpere bilder på bekostning av risikoen for moiré. Denne ekstra muligheten så vi første gang med Nikons D800E.

Pentax K-5 II er værbestandig med 77 forseglinger og fungerer ned til ti kuldegrader. Kameraet har fått en ny skjerm på 3,0 tommer som minimerer refleksjoner, og søkeren dekker 100 prosent av motivet. Bildebrikkens oppløsning er på 16,3 megapiksler.

En annen oppiktsvekkende nyhet er det nye supertele-objektivet HD Pentax DA 560mm F5.6 ED med en egen HD Coating-overflatebehandling av linsene, som skal gi høyere bildekvalitet. Pentax Ricoh er også klare med det nye zoomobjektivet smc PENTAX DA 18-270mm F3.5-6.3 ED SDM samt systemkameraet Q10 med en oppløsning på 12,4 megapiksler. Q-serien bruker mindre sensorer enn dem med K-fatning.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev