Cookies- og Brukervilkår

Ny speilløs toppmodell fra Canon

Ventetiden er over. Canon er klare med EOS M5 - som endelig har innebygd søker.

  • 15.09.2016

Vi må tilbake til februar 2015 for å finne et nytt speilløst systemkamera fra Canon. Det var EOS M3. Nå er Canon klare med en splitter ny toppmodell i M-serien.

Noe av det vi har savnet i de andre M-modellene, er en innebygd søker. Den har Canon nå fått plass til, og den store søkeren har en oppløsning på 2,36 millioner punkter. Dessuten er skjermen nå både berøringsfølsom og fleksibel.

Vi har allerede hatt kameraet mellom hendene, og vi er ganske så begeistret for skjermen, den fungerer veldig fint sammen med kameraets autofokus.

Kameraet er bygd opp rundt noen av de samme finessene som på det avanserte kompaktkameraet PowerShot G7 X Mark II. Det gjelder f.eks. Dual Pixel-sensoren og Digic 7-prosessoren. Oppløsningen er på 24,2 megapiksler.

Bluetooth og gps

Hastigheten er økt kraftig, så nå kan EOS M5 knipse 9,0 bilder i sekundet. Hvis man bruker følgefokus actionknipsing, er hastigheten 7,0 bilder pr. sekund. Lysfølsomheten er også forbedret, så nå kan man velge ISO 25 600, og kameraet har både innebygd wi-fi og gps.

Nytt for dagen i et Canon-kamera er at man også finner Bluetooth, så man kan fjernstyre kameraet fra smarttelefonen uten å skulle koble til telefonen fra et annet nettverk. Dessuten er det mer energibesparende enn wi-fi.

Samtidig med lanseringen av EOS M5, er Canon også klare med et nytt EOS M-objektiv. Det er et allround-objektiv på 18–150 mm som heter EF-M 18–150mm F3.5-6.3 IS STM,og prisen er 4979 kroner.

Canon EOS M5 er ikke et billigkamera. Kamerahuset alene med EF-EOS M-adapter koster 11 269 kroner. Man kan også kjøpe det i sett med et 15–45 mm-objektiv eller med det nevnte, nye allroundobjektivet

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev