Cookies- og Brukervilkår

Ny toppmodell fra Samsung

Samsung går etter entusiastene med det nye systemkameraet NX1, som har en spesiell bildebrikke og er bygd for barske omgivelser.

  • 16.09.2014

Det er ikke bare utseendet som indikerer at det nye Samsung NX1 vil konkurrere med entusiastmodeller fra de tradisjonelle kameraprodusentene. Huset på det nye systemkameraet er konstruert i en solid magnesiumlegering, og det er tettet, så det tåler vannsprut og støv.

Bildebrikken i APS-C-størrelse, som hos mange speilreflekskameraer, er helt ny, og er den første bakbelyste cmos-brikken i denne størrelsen. Ved å legge elektroniske kretsløp med mer på undersiden av brikken, kan man med en bakbelyst sensor fange opp mer lys, da de enkelte pikslene har bedre plass. Oppløsningen er på 28,0 megapiksler.

Systemkameraet har innebygd, elektronisk søker av OLED-typen, og skjermen bak på kameraet er berøringsfølsom. Det er innebygd wi-fi, så man enkelt kan dele bilder, og NX1 er verdens første systemkamera med Bluetooth, som også brukes når man f.eks. vil sende bilder til en smarttelefon. Som på de halvprofesjonelle modellene fra f.eks. Canon og Nikon, er det et display på toppen av kameraet som viser kamerainnstillingene.

Kameraet har en hybridautofokus med hele 205 autofokuspunkter med fasedeteksjon, hvorav 153 er av den presise krysstypen. NX1 kan ta opptil 15 bilder i sekundet i full oppløsning og kan fotografere ved lukkertider på ned til 1/8000 sekund.

Videodelen er der også gjort litt ut av. NX1 kan ta opp i 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler med 30 bilder i sekundet, og man kan lagre i det nye effektive H.265-codec´en. Den veiledende prisen for kameraet er 13 500 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev