Cookies- og Brukervilkår

Nye medlemmer av Nikon 1-familien

Nikon lanserte i dag to nye modeller i sin serie av kompakte systemkameraer. Det er snakk om det avanserte Nikon 1 J3 og det mindre Nikon 1 S1.

  • 08.01.2013

Nikon har det siste året tid satset stort på sin nye serie av kompakte systemkameraer, som bærer navnet Nikon 1. I dag kunne Nikon løfte sløret for to nye modeller - og vi var med på lanseringen. En av nyhetene er den avanserte modellen J3, som minner om J2, men der mange av spesifikasjonene er hentet fra den største modellen, V2. Det betyr at kameraet leverer en oppløsning på 14,2 megapiksler og kan tilby seriefotografering med aktiv autofokus på 15 bilder i sekundet i full oppløsning.

Kamerahuset er fortrinnsvis i aluminium. Vi hadde det i hendene under lanseringen, og kameraet føles solid. Nå er det et innstillingshjul på toppen, som gir rask tilgang til f.eks. kreative motivprogrammer. Ganske overraskende har Nikon valgt å se bort fra både AA-filter og low pass-filter foran sensoren, som ellers skal fjerne moiré på bildene. Ifølge Nikon er det ikke lengere nødvendig med kameraets nye CX-sensor, og detaljgjengivelsen skal derfor være ganske overbevisende.

Nikon 1 J3 selges i kit med et objektiv på 10-30 mm, som med brennviddeforlængelsen på 2,7x, tilsvarer 27-81 mm. Kittet koster 5190 kroner.

Nikon lanserte samtidig den nye modellen Nikon 1 S1, som er seriens minste og billigste kamera. Her er kamerahuset laget i plast og man har ikke fullt så mange innstillingsmuligheter. Oppløsningen er på bare 10,1 megapiksler. Begge modellene tar uansett bilder i både i jpeg og raw. S1 henvender seg spesielt til begynnerfotografen mens J3 i høyere grad vil interessere entusiaster. Nikon 1 S 1 selges i kit med et objektiv på 11-27,5 mm for 4190 kroner.

Nikon kunne samtidig presentere to nye objektiver til 1-serien. Det er et objektiv på 10-100 mm, som tilsvarer til 27-270 mm til 4390 kroner samt et objektiv på 6,7-13 mm, som tilsvarer 18-35 mm. Det koster 4190 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev