Cookies- og Brukervilkår

Olympus OM gjenoppstår med digital nytenkning

Det nye systemkameraet har avansert elektronisk søker og en verdensnyhet når det gjelder bildestabilisering.

  • 08.02.2012

Det analoge OM-kameraet ble lansert i 1972 som Olympus’ første speilrefleks, og nå 40 år senere gjenoppstår det som et digitalt, speilløst systemkamera. Det bruker samme sensorstørrelse som i de andre Micro Four Thirds-kameraene fra Olympus og kan altså bruke alle objektivene fra dette systemet. Den første utgaven heter OM-D EM 5.

Nyheten har en elektronisk søker med en oppløsning på 1,44 millioner punkter, som har en dekning på 100 prosent av motivet. Søkeren kan blant annet vise den bildebehandlingen du tilfører motivet, og den avspeiler den valgte hvitbalansen. En tredje smart funksjon er at du kan forstørre fokuspunktet i søkeren, så det stilles skarpt på helt riktig sted.

Det nye kameraet byr også på en vaskeekte verdensnyhet, i form av et nytt og avansert system til bildestabilisering. Det kan nemlig mer enn bare å kompensere for loddrette og vannrette bevegelser. OM-D EM5 klarer også bevegelser hvor kameraet enten vippes, roteres eller flyttes frem eller tilbake under fotograferingen.

Nyheten har en oppløsning på 16,0 megpiksler, og ISO går helt opp til 25 600. Det er tettet mot sand, støv og regn, og har en stor fleksibel skjerm på 3,0 tommer som er berøringsfølsom. Skjermen er for øvrig av typen OLED, som sikrer høyere kontrast. Kameraet har også samme raske kontrastbaserte autofokus som de nye systemkameraene fra Olympus. Prisen for kamerahuset alene vil ligge på cirka 9500 kroner, mens det selges med kitobjektivet M.Zuiko Digital ED 12-50mm F3.5-6.3 for cirka 12 000 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev