Cookies- og Brukervilkår
Panasonic Lumix DCM-G80

Panasonic Lumix med kontroll på rystelsene

Ved å kombinere to systemer for bildestabilisering og en helt ny lukkermekanisme har Panasonic med lanseringen av Lumix DMC-G80 for alvor tatt opp kampen mot rystede og uskarpe bilder.

  • 19.09.2016

Det skal bli lettere å ta bilder som ikke er rystede når man ferdes i naturen.

Derfor har Panasonic med sitt nye Lumix DMC-G80, som lanseres i dag på Photokina i Køln, satset hardt på at selv små rystelser ikke blir med til det ferdige bildet.

Panasonic kombinerer hele to forskjellige bildestabiliseringssystemer, som med de rette objektivene kan jobbe sammen. Vi snakker om en to-akset optisk bildestabilisering kombinert med et fem-akset bildestabilisering i selve kameraet.

Lukkermekanismen reduserer vibrasjoner med 90 prosent

Men det er ikke bare rystelsene fra fotografens hånd som Panasonic har hatt fokus på. Også de små rystelsene som kommer fra de mekaniske delene i kameraet, har Panasonic sett på med antirysteøyne.

Lumix DMC-G80 har fått oppdatert lukkermekanismen med en ny elektromagnetisk motor. Den reduserer vibrasjonene med helt opptil 90 prosent sammenlignet med forgjengeren G7.

Lumix DMC-G80 har en sensor på 16 megapiksler, og den takler en ISO-verdi på helt opptil 25 600. Man kan filme i 4K, og det er mulig å å hente ut stillbilder på åtte megapiksler fra en video.

Kameraet ventes i handelen rundt 1. oktober, og den veiledende prisen for huset er 9999 kroner. Det selges også i kit, med f.eks. et 12–60 mm-objektiv, for 10 999 kroner.

Lover videostillbilder på 18 megapiksler

Panasonic har også brukt Photokina i Køln for å løfte på sløret for det speilløse systemkameraet Lumix GH5, som ifølge Panasonic blir det første kameraet av sin type, altså i stand til å filme med 4K-oppløsning, hvor det vil være mulig å hente ut stillbilder i 6K-opløsning. Det tilsvarer en bildestørrelse på omkring 18 megapiksler.

GH5 forventes i handelen i første halvår 2017.

> Les alle nyhetene fra Photokina her: Photokina: Få de siste nyhetene.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev