Cookies- og Brukervilkår

Pentax K-01

Med dette systemkameraet får du tilgang til hele 248 objektiver fra Pentax. design og størrelse er oppsiktsvekkende, men spørsmålet er om det er tatt nok høyde for ergonomien.

  • 14.07.2012

Last ned filen her - bare for abonnenter

Les mye mer om Pentax K-01 i denne artikkelen

Pentax fortsetter med å overraske. For halvannet år siden lanserte firmaet verdens minste speilløse systemkamera Pentax Q, som var utstyrt med en liten bildesensor.

Nå er de klar med K-01, som peker i stikk motsatt retning. Det speilløse systemkameraet har en cmos-sensor i APS-C-størrelse og bruker vanlige objektiver. K-fatningen er imidlertid full av ekstra kontakter, noe som gjør kameraet kompatibelt med alle de 248 objektivene som Pentax har laget gjennom årene.

Nettopp den svært allsidige K-fatningen betyr at kameraet er overraskende stort – og langt større enn de speilløse konkurrentene, som typisk krever en adapter hvis objektivene fra speilreflekskameraene skal brukes.

I tillegg har Pentax nettopp lansert verdens tynneste pannekake-objektiv på 40 mm med en største blender på F2.8. Optikken er bare ni mm. Dessverre hadde vi ikke muligheter for å bruke dette objektivet i testen vår, så derfor brukte vi i stedet kit-objektivet på 18-55 mm, som likevel også viste seg å være et fint bekjentskap. Bruker man Pentax-objektiver som er laget før 1983, må blenderen dels innstilles på optikken og dels i kameraet ved å trykke på den grønne knappen på toppen.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev