Cookies- og Brukervilkår

Smart triks fra Olympus

Med det nye systemkameraet Olympus OM-D E-M5 Mark II kan du raskt og enkelt sende oppløsningen til værs.

  • 05.02.2015

Olympus er klar med systemkameraet OM-D E-M5 Mark II, som utnytter bildestabiliseringen på en helt ny måte. Bildebrikkens oppløsning er på 15,9 megapiksler, men med en spesiell innstilling tar kameraet åtte bilder av motivet og setter dem sammen til et bilde på 40,0 megapiksler.

Mellom hvert bilde flytter stabiliseringen bildebrikken en halv piksel, og det ferdige bildet gir dermed langt flere detaljer enn man ellers ville fått. Det kan brukes til f.eks. landskaper eller i studioet med kameraet på stativ, men funksjonen egner seg ikke godt til håndholdt fotografering eller motiver i bevegelse, da alt må stå stille mellom de åtte bildene.

Tar man håndholdte bilder kan man naturligvis utnytte den avanserte bildestabiliseringen til å kompensere for bevegelser, og i Olympus OM-D E-M5 Mark II arbeider den i hele fem akser. Ifølge Olympus kan den hente hele fem eksponeringstrinn.

Kameraet er også forberedt til action. Huset er tettet, så det er beskyttet mot støv og vannsprut, og man kan ta fem raw-bilder i sekundet til kortet er fullt. Lukkertiden kan komme ned på 1/8000 sekund.

Her er det elektronisk søker med en oppløsning på hele 2,36 millioner punkter, og den har en forstørrelsesgrad på 1,48x. Lcd-skjermen er fleksibel, og via wi-fi kan man fjernbetjene kameraet fra en smarttelefon. Kamerahuset har en veiledende pris på 10 499 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev