Cookies- og Brukervilkår
Panasonic Lumix DMC-GX1

Speilløs mini for full fart

Det blir garantert ekte reportasje-følelse i Panasonics nyeste speilløse systemkamera, som ifølge produsenten slår tradisjonelle speilreflekskameraer på et svært viktig punkt.

  • 09.11.2011

På nesten alle speilløse systemkameraer bruker autofokusen såkalt kontrastdeteksjon, som tradisjonelt bruker lengre tid på å stille skarpt enn den fasedeteksjonen som brukes i ekte speilrefleks. Men i sine Micro Four Thirds-kameraer har Panasonic gjort sitt for å øke hastigheten på kontrastdeteksjonen. På det nye Lumix DMC-GX1 skal reaksjonstiden for autofokus ha kommet helt ned i 0,009 sekund, så man kan fange selv svært raske motiver. Ifølge Panasonic er både presisjon og hastighet bedre enn med fasedeteksjon i speilrefleks. Det gjøres ved at objektivet arbeider sammen med bildebrikken, så optikken raskere er klar til å stille fokus.

Men det er ikke bare autofokusen det er fart på. I full oppløsning på 15,8 megapiksler kan kameraet ta 4,2 bilder i sekundet, men skrur man ned til en oppløsning på 4,0 megapiksler, kan GX1 klare hele 20 bilder i sekundet.

GX1 er laget i ekte reportasjestil og har et kamerahus i aluminium. Skjermen er berøringsfølsom, så man f.eks. kan stille fokus ved å peke direkte på bildet. Kameraet kommer på markedet i desember og vil koste 4995 kroner.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev