Cookies- og Brukervilkår

Spennende full-frame fra Sony

Sony er klare med to nye kameraer med full-frame-bildebrikke. RX1 setter Lecia under maksimalt press, mens Alpha99 byr på spennende autofokus.

  • 12.09.2012

Så skjedde det til slutt. Etter mange rykter og spekulasjoner kan Sony nok en gang være med, når det gjelder full-frame-kameraer, siden de sender to modeller på markedet med den nye Exmor cmos-bildebrikken på 24,3 megapiksler.

Den mest overraskende nyheten er det kompakte entusiastkameraet DSC-RX1, som i høy grad frir til professjonelle og reportasje-entusiaster. Det har nemlig et lyssterkt objektiv på 35mm og F2.0, og da det bærer navnet Carl Zeiss, burde bildekvaliteten være helt på topp. Det er ikke snakk om utskiftbar optikk.

Den andre store full-frame-nyheten er Alpha99. Her er det mest oppsiktsvekkende, at det normale fasedetekterende autofokussystemet blir hjulpet av en fokussensor med hele 102 punkter innebygd på bildebrikken. Funksjonen AF-D gjør nemlig at en større del av motivet er dekket af fokuspunkter, slik at man lettere får stilt skarpt på bevegelige motiver. Kameraet har Sonys speilløse konstruksjon.

Endelig lanserer Sony systemkameraet NEX-6. Det har APS-C-sensor, innebygd wi-fi og en elektronisk søker med en oppløsning på hele 2,3 mil. punkter.

Tilgang til alt

Bestill Digital Foto og få fri tilgang til Utstyrsguiden, ditt eget fotoalbum og hundrevis av fotokurs.
Bestill Digital Foto

Les mer om

Årets beste tilbud!

Få 2 utgaver av Digital FOTO + Bluetooth-hodetelefoner. Du sparer 715,90 kroner og får tilgang til et hav av ekstra online-fordeler.

> Bestill nå

Fordelssonen!

Nå får alle leserne tilgang til eksklusive videoer, lyntips, programmer og testbilder i vår helt nye Fordelssone.
Besøk Fordelssonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Nikon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, lyntips og mye mer

Nytt online-univers fullt av videoer, kurs, ...

GoPro HERO4 kamera

Hva er et GoPro-kamera? Er de vanntette? Kan ...

Se alle PLUSS-fordelene

Bestill Digital Foto og få tilgang til ...

Bli venn med Nordens største fotomagasin. Se ...

Canon kamera

Vi har samlet nyhetene våre om og tester av ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk informasjon | Kontakt oss | Nyhetsbrev